El conjunt de webs i aplicacions de la companyia nord-americana Facebook, que inclouen la xarxa social del mateix nom -Facebook-, Instagram, WhatsApp i Messenger, van patir ahir al llarg de la tarda una sèrie de problemes de connexió, segons va detallar l'empresa.

«Estem al corrent que algunes persones estan tenint problemes a l'hora d'accedir a la família d'aplicacions de Facebook», va explicar l'empresa de Menlo Park a través del seu perfil oficial de la xarxa social Twitter, que no pertany al conglomerat d'empreses de Mark Zukerberg. «Estem treballant per resoldre aquests problemes tan aviat com sigui possible», va afegir.

El web Downdetector, que registra els problemes de servei a webs i aplicacions de tota mena experimentats pels usuaris a escala mundial, va informar ahir al vespre que el 33% dels afectats estaven tenint problemes per iniciar sessió a la xarxa social Facebook, mentre que un 32% assegurava que la xarxa social més utilitzada de la web va experimentar un «col·lapse total».

Pel que fa a Instagram, el 46% dels afectats va detectar problemes amb el canal de notícies, mentre que un 33% no podia accedir al seu compte d'aquesta xarxa, en la qual les fotografies són les protagonistes.

Per la seva banda, el 54% dels problemes de WhatsApp estaven relacionats amb l'enviament i amb la recepció de missatges, mentre que el 37% dels afectats va informar que estava registrant problemes de connectivitat en aquesta aplicació de missatgeria instantània.

També va generar problemes l'aplicació d'enviament de missatges a través de Facebook, Messenger.