El pare dels dos nens desapareguts a Godella (València) i que van ser trobats sense vida la tarda d'aquest, dijous, ha estat detingut avui, divendres, mentre que la mare ja va quedar arrestada ahir mateix després de revelar als agents el lloc on hi havia els cadàvers.

Segons han confirmat fonts de la investigació, l'home, que durant la jornada d'ahir estava essent investigat ja té ara per ara la condició de detingut. Previsiblement, tots dos progenitors passaran a disposició judicial demà, dissabte. Tanmateix, ni ell ni ella han reconegut l'autoria de les morts.

Els cossos dels menors, un nen de tres anys i mig i una nena de cinc mesos, van ser trobats enterrats per separat molt a prop de la casa on vivien amb els seus pares. Un era a uns 75 metres i l'altre a aproximadament 150 metres.

Els menors van ser vistos per última vegada dimecres per una amiga de la família que els va portar menjar. L'operatiu de recerca es va iniciar en rebre ja el matí de dijous almenys dues trucades que alertaven que s'havien sentit crits a la casa que 'okupava' aquesta parella al terme municipal de Godella, pròxim a Rocafort.

La Guàrdia Civil i la Policia Local van comprovar que el pare era a la casa, però no la mare. Alguns testimonis indicaven que havia sortit corrent nua, fins que va ser trobada al migdia amagada en un bidó, amb esgarrapades "propis d'haver corregut, sense més". A més, davant les preguntes sobre els menors, les respostes del pare haurien estat "incoherents".

En atenció als mitjans, el delegat del Govern a la Comunitat, Juan Carlos Fulgencio, va explicar ahir a la nit que, tot i que en un primer moment la mare no mostrava una actitud de col·laboració amb la Guàrdia Civil i realitzava manifestacions confuses com que els seus fills "havien de ressuscitar ", els agents la van poder convèncer finalment de la conveniència de que revelés on es trobaven els cossos.

La investigació continua oberta a l'espera de realitzar les autòpsies i les proves forenses per l'aclariment del tràgic succés. El dispositiu va estar format per 110 efectius amb participació de Guàrdia Civil, Policia Nacional i Local, voluntaris de Protecció Civil i bombers amb gossos de recerca especialitzats en trobar persones vives i mortes.

Aquest mateix divendres, els ajuntament de Godella i Rocafort han decretat tres dies de dol.