La Generalitat va ocultar un informe que admetia corrupció a gran escala en adjudicacions d'obres públiques. Segons un informe que va descobrir la Guàrdia Civil el 2 de febrer del 2017, l'executiu de Carles Puigdemont admetia l'existència de greus irregularitats en la licitació de contractes durant l'etapa d'Artur Mas i ratificava punt per punt les sospites sobre el presumpte finançament il·legal de l'antiga Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) a través de comissions il·legals de constructors que després eren recompensats amb encàrrecs milionaris. Segons va informar El Confidencial, l'informe va ser acabat al 25 d'octubre del 2016, en plena recta final del procés, però l'executiu independentista va optar per ficar-lo en un calaix perquè no transcendissin les seves conclusions.

Segons el mitjà digital, el document era a la taula de Pilar Matesanz, directora de l'Àrea de Contractació i Finançament d'Infraestructures.cat, i hauria estat elaborat per una comissió instructora en què van participar, a més de tres representants de l'ens de l'obra pública, alts càrrecs de les conselleries de Presidència (encapçalada per Neus Munté, del mateix PDeCAT); Territori i Sostenibilitat (encapçalada per Josep Rull, un dels més propers a Puigdemont i també de l'antiga CDC); educació; Vicepresidència i Economia i Hisenda, i Afers i Relacions Institucionals i Transparència.

La investigació interna amagada per Puigdemont aportava noves evidències que haurien permès apuntalar les acusacions contra molts companys de partit.