La jove de 27 anys detinguda a Godella per matar els seus dos fills, Amiel, de tres anys i mig, i Ixchel, de cinc mesos, que roman hospitalitzada a la unitat de Psiquiatria de l'Hospital de Llíria, ha confessat, després de ser explorada pel metge forense a l'Hospital La Fe, que va matar-los «perquè Déu m'ho va ordenar».

L'exploració apunta que la suposada infanticida va tenir un brot esquizofrènic, tal com estima un primer informe psiquiàtric forense realitzat divendres i que ja és als jutjats de Paterna. En cas de confirmar-se que té esquizofrènia, la seva imputabilitat quedarà en entredit, ja que és un dels escassos trastorns mentals greus que converteix l'autor d'un delicte en penalment irresponsable. Així, serà el seu seguiment psiquiàtric al llarg de la instrucció judicial la que determini, el dia del judici, si és absolta penalment per l'eximent complet de trastorn mental i confinada, durant el temps que fixi el tribunal, en una penitenciaria psiquiàtrica.

L'acusada no va donar detalls al forense sobre el moment en què va matar els nens, una cosa relativament habitual en aquest tipus de brots esquizofrènics.