El president de la Generalitat, Quim Torra, va demanar a Espanya que escolti «els crits de la llibertat» i que aprofiti la manifestació per preguntar-se «en què ha fallat perquè tanta gent estigui apel·lant al dret de l'autodeterminació».

«Escolta Espanya aquest crit de la llibertat, aquests crits d'independència. Escolta Espanya, que no hi ha lluita petita pels drets civils ni viatges llargs pels drets d'autodeterminació. Aprofita aquesta ocasió i mira en què has fallat», va destacar.

A l'inici de la manifestació per protestar pel judici que es fa al Tribunal Suprem als líders del procés independentista, Torra va assegurar que la mobilització és per «denunciar la injustícia a l'Estat», per la qual cosa no pararan fins a exercir el dret d'autodeterminació.

És per això que va dir que «la democràcia, els drets civils, els drets socials i el dret a l'autodeterminació han de formar part d'Espanya». «Avui més que mai ens sentim i ens fonem en una abraçada solidària amb els presos polítics i els que són a l'exili», va puntualitzar Torra, a la vegada que va assegurar que era ahir a Madrid «per ells, per la seva llibertat i per denunciar aquesta farsa».

El diputat al Congrés per ERC Gabriel Rufián va defensar la «lluita per la democràcia» i va cridar a fer «un front contra el feixisme que ve». Rufián va contraposar les «porres, les amenaces, la violència, el 155, la policia, el trifachito i Pablo Casado, Albert Rivera i Santiago Abascal», a «la democràcia, pacifisme, civisme i carrer» dels participants de la protesta d'ahir.

El diputat de la CUP Carles Riera va advocar per «aturar el feixisme» bastint un «mur de solidaritat entre els pobles». Riera va dir que la manifestació, més enllà de reivindicar el dret a l'autodeterminació, defensa tothom que «pateix repressió en la lluita pels drets socials, econòmics, civils i polítics».

El primer tinent d'alcaldia a l'Ajuntament de Barcelona, Gerardo Pisarello, va mostrar l'«agraïment» a totes les persones de fora de Catalunya que donen suport «a una sortida dialogada, als drets fonamentals i a la democràcia».