L'exmagistrat Baltasar Garzón considera que el president del tribunal que jutja els líders del procés en el Suprem, Manuel Marchena, «potser està interactuant massa intentant reconduir a uns límits» les declaracions dels testimonis en el judici que, en la seva opinió, «en alguns casos no serien exactament els adequats» i «poden ser problemàtics» de cara a un recurs. En una entrevista a Europa Press amb motiu del llançament del seu últim llibre, No a la impunidad. Jurisdicción universal, la última esperanza de las víctimas (Ed. Debate), Garzón es referia així a decisions de Marchena com ara restringir la temàtica de l'interrogatori d'un testimoni a la qual hagi plantejat la part que ha proposat la seva compareixença.

«Limitar les declaracions dels testimonis o la possibilitat que les defenses els interroguin quan un testimoni, sigui quina sigui la part que ho va proposar, ja forma part del patrimoni processal, no crec que sigui una bona mesura, sobretot de cara a ulteriors reclamacions o recursos», assenyala. Garzón considera que aquests límits poden no ser «exactament els adequats» i no sembla «una bona mesura de cara a ulteriors reclamacions o recursos». «Tot el que sigui donar credibilitat al fet que hi ha hagut limitacions en l'exercici del dret de defensa pot ser problemàtic», planteja l'exjutge de l'Audiència Nacional.

Segons Garzón, «la judicialització del procés ha estat un error i no hauria d'haver-se produït», i si bé això «no vol dir que no hi hagi fets delictius que calgui perseguir», no creu que s'hagin comès ni rebel·lió ni sedició, els quals sostenen les acusacions.