El titular del Jutjat de Primera Instància i Instrucció 4 de Paterna (València), en funcions de guàrdia, va decretar ahir l'ingrés a la presó provisional, comunicada i sense fiança de la mare dels dos menors d'edat els cadàvers dels quals van ser localitzats dijous passat a Godella. La detinguda és investigada per dos delictes d'assassinat i la causa segueix sota secret de sumari.

El magistrat va desplaçar-se a un centre hospitalari de Llíria per prendre declaració a la detinguda i va dictar després l'ordre de detenció, segons va informar el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana en un comunicat.

El jutge va ordenar divendres el trasllat de la dona a aquest centre a fi que metges especialistes en valoressin l'estat psiquiàtric i determinessin si estava en condicions de prestar declaració davant l'autoritat judicial. El jutge instructor ja va acordar dissabte a la tarda la mateixa mesura, presó provisional, comunicada i sense fiança, i pels mateixos delictes, per al pare dels nens.

Interrogatori

L'autòpsia feta als menors trobats apunta que van morir a causa dels cops rebuts, van revelar fonts relacionades amb la investigació.

Dijous passat, després que es fes públic que els nens havien desaparegut i desenes d'agents els estiguessin buscant, la mare va indicar després de quatre hores d'interrogatori davant els agents d'Homicidis de la Guàrdia Civil la localització de les fosses on eren enterrats els nens.

La jove rebia des del 2017 tractament psiquiàtric en el centre de salut de Godella i fonts de la investigació apunten que la dona podria haver tingut un brot psicòtic esquizofrènic la nit en què van morir els nens.

Un equip de psicòlegs de la Conselleria d'Educació va desplaçar-se divendres al col·legi públic de Rocafort (València), on era escolaritzat el menor de tres anys i mig trobat mort dijous passat, amb la seva germana de cinc mesos a Godella.

Suport de la Generalitat

La vicepresidenta i portaveu de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra, va expressar divendres tot el «suport, solidaritat i afecte» del Consell als veïns i veïnes del municipi de Godella (València).

«No hi ha dubte que avui és un dia molt trist i tenim el cor encongit per la mort violenta d'aquests dos nens». «És un cop molt gran», va lamentar Oltra durant la roda de premsa posterior al ple del Consell. Oltra va assegurar que el seu Govern farà un «repàs de totes les intervencions que ha fet» fins ara.