La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Elsa Artadi, va apuntar ahir que els canvis per la seva sortida per concórrer a les eleccions municipals a Barcelona en la candidatura de Junts per Catalunya, i la de la consellera Laura Borràs, número 2 al Congrés, seran «aproximadament en una setmana», «al final de la propera o com a màxim al principi de l'altra».

Preguntada per la possibilitat d'una remodelació més àmplia del Govern, Artadi va respondre: «En principi, que sapiguem, hi ha aquests dos canvis. Hi ha una part del Govern que depèn dels nostres socis, però no ens han confirmat que n'hi hagués cap».

Sobre les persones que podrien ocupar els actuals càrrecs d'Artadi i Borràs, la portaveu de l'executiu va assenyalar que ara com ara «no hi ha noms» confirmats, que hi estan treballant i que en tot cas cor-respon al president de la Generalitat, Quim Torra, parlar-ne. Artadi, que serà la número 2 de la candidatura de Junts per Catalunya a Barcelona, que encapçala Joaquim Forn, va fer aquestes declaracions en una atenció als mitjans de comunicació a la plaça de la Concòrdia de Barcelona.

Elsa Artadi va ser acompanyada per Neus Munté i Ferran Mascarell, números 3 i 4, respectivament, de la candidatura.

«Canvis normals»

Des de Mollerussa, el conseller d'Interior, Miquel Buch, també va fer referència a la remodelació que s'ha de fer al Govern per la sortida d'Artadi i Borràs. «Tenim dues eleccions i dues conselleres afectades, no sé quan es farà, però no pot trigar gaire» per la proximitat de les eleccions, va dir el conseller d'Interior.

Buch va afirmar que són canvis «normals» als quals «no cal donar més importància» perquè es vol posar «les millors persones i perfils en els llocs més adients per continuar amb el projecte que tenim a JxCat». «Es farà quan el president ho decideixi, suposo que serà acordat amb les dues conselleres afectades», va afegir el conseller d'Interior.

Sobre la possibilitat que la remodelació sigui més àmplia i que també el pugui afectar a ell, com aquest cap de setmana va publicar La Vanguardia, Buch ho va emmarcar en «travesses periodístiques» i va dir no voler-hi entrar. «Ara mateix soc conseller d'Interior i no entenc que hagi de canviar per cap tipus de motiu», va reblar.