La policia va detenir ahir el principal sospitós de ser l'autor del tiroteig que va causar tres morts i cinc ferits a Utrecht, segons van comunicar les autoritats de la localitat durant una roda de premsa.

El detingut, segons va confirmar la policia, és Gökmen Tanis, l'home de 37 anys nascut a Turquia que les autoritats buscaven des d'ahir al migdia com a presumpte autor dels trets. Tanis va ser arrestat durant una incursió al nucli antic d'Utrecht. La investigació sobre els motius de l'atac contra un grup de persones al tramvia de la ciutat holandesa segueix en curs.

En paral·lel, el Coordinador Nacional de la Lluita contra el Ter-rorisme (NCTV, per les sigles en holandès), Pieter-Jaap Aalbersberg, va decidir tornar a abaixar el nivell d'alerta terrorista fins a 4, després que durant unes hores es fixés al màxim nivell possible, el 5, a la província d'Utrecht. El portaveu policial Bernard Jens va puntualitzar que, encara que s'estudia el mòbil terrorista, «també podria ser un crim en l'esfera de les relacions personals».

Al matí la policia holandesa va difondre la imatge de Gökmen Tanis. A través del canal oficial de Twitter, la policia d'Utrecht va demanar la col·laboració ciutadana en la identificació i cerca de Tanis. La imatge difosa és una captura de vídeo de les càmeres de seguretat feta poc abans de 3/4 d'11 del matí.

La zona va ser acordonada després de l'incident, que va notificar-se a les autoritats al voltant de 3/4 d'11 del matí.