Ikea ha retirat del mercat a tot el món el pastís Sötsak Skumtopp de 180 gr, segons indica la multinacional a través del seu web, perquè no s'indica específicament en l'envàs que el producte conté llet en alguns idiomes.

L'error no afecta el castellà ni s'ha detectat cap cas de reacció al·lèrgica, assegura Ikea, però tot i així demana als clients que hagin comprat el pastís que el retornin a la botiga més propera on se'ls abonarà el producte. No cal presentar el comprovant de compra.

La mesura afecta els paquets amb dates de caducitat entre el 12/03/2019 i el 18/04/2019. Concretament, es tracta d'un pastís fet amb sèrum de llet ensucrat, un sèrum en pols derivat de la llet que tot i que sí que figura indicat en la llista d'ingredients, la llet pròpiament no apareix específicament en alguns dels idiomes de l'etiqueta. Això, considera Ikea, pot comportar un possible risc per a la salut de persones al·lèrgiques o intolerants a la llet o als seus components. Va ser un client d'una botiga del Regne Unit qui va alertar de l'error en l'etiquetatge del producte.

"Per IKEA la seguretat alimentària és una de les seves principals prioritats, per això s'ha procedit a la seva retirada tot i que no s'ha detectat cap cas de reaccions al·lèrgiques després del consum del producte i no afecta a l'etiquetatge en castellà", explica la multinacional al seu web. I afegeix, "les persones que no pateixin al·lèrgia o intolerància a la llet o als seus components no han de preocupar-se per consumir el producte, ja que els productes alimentaris venuts i servits a IKEA són segurs i sans per al consum".