L'advocat de l'Estat destituït pel Govern espanyol que defensava l'acusació per rebel·lió als presos independentistes, Edmundo Bal, serà el número 4 de la llista de Ciutadans per a les eleccions generals a Madrid. El líder dels taronges, Albert Rivera, ho va fer públic ahir en un acte a Majadahonda en el qual va assegurar que Bal és un «heroi» i va acusar el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, de fer-lo fora per després pactar amb el president de la Generalitat, Quim Torra.

Per la seva banda, l'exadvocat de l'Estat va acusar el Govern de Sánchez de «mentir els espa-nyols». «Em van demanar que mentís i m'hi vaig negar, no soc un heroi, només complia les meves obligacions de treballar pel país», va afegir.

«Albert, és un honor, és un plaer, dir-te que sí», va afirmar l'exadvocat de l'Estat, que va explicar que Rivera li va trucar després que el Govern espanyol el substituís per Rosa María Seoane. Bal va detallar que aleshores ell estava «bastant dolgut». L'exadvocat de l'Estat ha relatat que en els darrers mesos li és fàcil presentar-se perquè únicament diu que és el «cessat». Bal considera que la seva destitució va ser «un acte absolutament i radicalment injust», i afirma que només se'l va apartar per «complir l'obligació d'una persona honrada».

Bal era cap de l'àrea Penal de l'Advocacia de l'Estat i un ferm defensor de l'acusació per rebel·lió contra els líders independentistes en el judici de l'1-O. Es va oposar a la rebaixa a sedició i malversació en l'escrit d'acusació que el seu departament va presentar al Tribunal Suprem.