18 de març de 2019
18.03.2019

Sánchez promet que el seu Govern no permetrà mai la independència

El líder socialista reitera que l'única via per resoldre la qüestió de Catalunya és la Constitució

18.03.2019 | 00:09
El cap de l'Executiu critica la «deslleialtat» de la dreta amb l'Estat

El president del Govern i líder del PSOE, Pedro Sánchez, va prometre que amb un Govern del seu partit mai es produirà la independència de Catalunya. «Amb un Govern del PSOE no es produirà la independència de Catalunya. Convivència sempre, independència mai», va garantir en la seva intervenció davant el comitè federal del seu partit, que va ratificar les llistes electorals dels propers comicis generals del 28 d'abril i de les municipals, autonòmiques i europees del 26 de maig.

Després que PP, Ciutadans i Vox hagin intentat estendre els dubtes sobre els suposats pactes ocults de Sánchez amb l'independentisme, el president del Govern, que busca atreure el votant de centre, va destacar que el rebuig dels partits independentistes al seu projecte de pressupostos demostra que aquestes acusacions eren «mentida».

La dreta ha demostrat així la seva «deslleialtat» amb l'Estat, que practica, segons Sánchez, cada vegada que és a l'oposició per la seva concepció «patrimonialista» del país i la seva estratègia «perillosa» d'usar el greuge territorial com a instrument d'oposició, quan saben que «divideix el país» i «afebleix l'Estat» en la seva resposta a l'independentisme, va assegurar el líder dels socialistes.

El cap de l'Executiu espanyol té clar que «l'independentisme vivia millor amb un Govern del Partit Popular», i va destacar que l'única via per resoldre la qüestió de Catalunya és la Constitució, que el PSOE «complirà i farà complir».

«Diàleg, sí, sempre hi estarem disposats, però dins de la Constitució», va resumir Sánchez, que va voler destacar que a Espanya, una de les democràcies més avançades del món, al mateix temps que es «garanteix la llibertat de manifestació», com la de dissabte en favor dels presos independentistes, també es jutja «els polítics que vulneren les normes i la legalitat constitucional».


Critica el cordó sanitari de Cs

En el seu discurs, Sánchez va carregar contra el cordó sanitari que Ciutadans ha establert entorn del PSOE, amb el qual promet que no pactarà en cap cas per formar Govern després del 28 d'abril. Per al líder socialista, posar aquest cordó al PSOE és faltar al respecte als «milions d'espanyols que en els últims 40 anys han votat alguna vegada» aquest partit.

El president del Govern va presentar el seu partit com l'esquerra «total i valenta» que amb prou feines 84 diputats ha fet en 9 mesos més que el PP en set anys, fet pel qual va instar els seus a imaginar el que serien capaços de fer amb una majoria més àmplia.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit