Almenys tres persones han mort i cinc més han resultat ferides aquest dilluns en un tiroteig a la plaça del 24 d'Octubre, ubicada a la zona oest d'Utrecht, ciutat del centre d'Holanda, segons ha confirmat la Policia holandesa.

Testimonis expliquen que cap a 3/4 d'11 del migdia, un home ha tret una arma i ha començat a disparar de forma contínua "dins o als voltants" d'un tramvia i seguidament ha fugit. Els serveis policials està investigant els fets i no es descarta que sigui un atemptat terrorista.. L'autor dels trets seria un sol home, identificat com a Gökmen Tanis, de 37 anys. A través d'una piulada, la policia d'Utrecht n'ha difós la imatge i ha demanat la col·laboració ciutadana en la seva identificació i cerca.

A la zona s'ha desplegat un ampli operatiu amb agents de la unitat antiterrorista per intentar detenir el responsable del tiroteig, que ha provocat la suspensió del servei de tramvia en aquest tram. Fins al lloc dels fets també s'hi han desplaçat diverses ambulàncies i tres helicòpters per evacuar els ferits més greus cap als hospitals.

L'alcalde de la ciutat, Jan van Zanen, ha qualificat d"horrible i radical" l'incident i ha expressat el seu suport als ferits i els seus familiars. Segons ha informat en un comunicat, està en contacte amb la policia i la fiscalia, que actualment estan buscant la persona responsable del tiroteig. "El més important en aquest moment és atendre els ferits i investigar les circumstàncies de l'incident. No excloem res, ni tan sols un atemptat terrorista", ha indicat.

Holanda activa el nivell 5 d'alerta terrorista

El Coordinador Nacional de la Lluita contra el Terrorisme (NCTV per les sigles en holandès), Pieter-Jaap Aalbersberg, ha decidit fixar el nivell 5 d'alerta terrorista, el màxim possible, a la província d'Utrecht fins com a mínim aquest vespre. Segons el coordinador, que depèn directament del ministeri de Justícia, el tiroteig a Utrecht té "totes les característiques" d'un atac terrorista.

Les autoritats també han adoptat mesures addicionals de precaució a les estacions de tren i les mesquites de Rotterdam.