18 de març de 2019
18.03.2019
Regió7

Una vintena d'agents declaren en el judici de l'1-O aquesta setmana

Alguns dels testimonis van intervenir en els escorcolls que es van fer pels volts del 20 de setembre

18.03.2019 | 00:09
El president del tribunal, Manuel Marchena, durant el judici

El tribunal del judici de l'1-O ha citat per a aquesta setmana fins a 24 agents de la Guàrdia Civil que van intervenir en els fets que es jutgen al Suprem. Després de la declaració del que va ser màxim responsable del cos a Catalunya, Ángel Gozalo, i del coronel que va coordinar el dispositiu de l'1-O, Diego Pérez de los Cobos, ara és el torn d'agents de l'institut armat. Els testimonis es dividiran entre demà i dijous i, entre ells, hi ha agents que van intervenir en els diferents escorcolls que es van fer a Catalunya pels volts del 20 de setembre. També declararan, a dos quarts de deu del matí, dos testimonis que no van poder-ho fer dijous passat.

Entre els agents de la Guàrdia Civil que declararan els propers dies n'hi ha alguns que van estar presents a escorcolls i detencions del dia 20 de setembre, com en el del domicili de l'exnúmero 2 de Junqueras Josep Maria Jové (a les Franqueses) o el del director de Patrimoni de la Generalitat, Francesc Sutrias. Les tres sessions d'aquesta setmana, doncs, es dediquen pràcticament a escoltar el relat de membres de l'institut armat que van intervenir en aquests escorcolls ordenats pel jutjat d'instrucció 13 de Barcelona. Han estat sol·licitats per la Fiscalia i l'Advocacia de l'Estat, que seran els primers en interrogar-los. També ho podran fer les defenses, incloses les que no els hagin demanat. Ara bé, com ja ha explicat diverses vegades durant el judici el president del tribunal, Manuel Marchena, només els podran preguntar sobre aspectes que prèviament s'hagin plantejat des de l'acusació.

El dijous passat, la declaració de l'excap dels Mossos, el major Josep Lluís Trapero, es va allargar durant unes sis hores. Això va alterar el calendari previst per a aquell dia i el tribunal va decidir posposar per a la propera sessió la declaració de dos testimonis que, tot i presentar-se al Suprem, no van entrar a la sala per falta de temps.

Es tracta del subsecretari del ministeri d'Hisenda en el moment dels fets, Felipe Martínez, i un tècnic de la direcció de serveis del departament de Treball, David Badal.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook