Un agent de la unitat de policia judicial de Barcelona de la Guàrdia Civil ha explicat al Tribunal Suprem que van trobar al despatx de l'exsecretari d'Hisenda, Lluís Salvadó, un manuscrit de dues pàgines amb el títol 'Escenaris de guerra i escenaris de guerrilla'. Segons ha explicat, el document incloïa mesures jurídiques i financeres que prendria l'Estat en cas d'independència i també les "vies de subsistència" que podria tenir Catalunya contra les mateixes. "Ens va cridar l'atenció", ha manifestat. També ha dit que quan es van presentar a casa de Salvadó va trigar en obrir la porta tres o quatre minuts i els va reconèixer que l'havia trucat la seva secretària, Elisabet Terrades. Posteriorment, van tenir accés a la trucada on, segons l'agent, ha dit que Salvadó li va ordenar tirar pel pati documents que tenia sobre la taula de reunions. També ha explicat que Junqueras es va presentar al registre i que, tot i que li van dir que no podia comunicar-se amb el detingut, hi va tenir "contacte físic".

Aquest ha estat el primer agent del cos en declarar aquest dimarts. Tant ell com la resta citats per aquest dimarts han demanat fer-ho sense que el tribunal difongui la seva imatge a través de la senyal institucional del Tribunal Suprem. Una petició que, per unanimitat, ha acceptat el tribunal però que ha provocat la protesta formal de dues defenses. La lletrada de Cuixart, Marina Roig, s'ha quedat perquè creu que si no difondre la imatge és la "tònica general" això afecta la presumpció d'innocència si s'oculta la seva imatge. També s'hi ha adherit el lletrat de Junqueras i Romeva, Andreu van den Eynde.

Van den Eynde també s'ha queixat perquè la fiscalia pugui preguntar al testimoni sobre converses gravades que el guàrdia civil no havia escoltat.

Text