Meritxell Budó (la Garriga, 1969) substituirà Elsa Artadi com a consellera de la Presidència i portaveu del Govern, segons ha confirmat l'ACN. L'alcaldessa de la Garriga (Vallès Oriental) també és vicepresidenta de la Diputació de Barcelona, membre del Consell Comarcal del Vallès Oriental, així com del Consell per la República. Amb carnet del PDeCAT -i abans de CDC-, la futura consellera és propera a Carles Puigdemont i Jordi Turull, i de la confiança del president Quim Torra. Budó també és presidenta del Fons Català de Cooperació.

Llicenciada en Farmàcia, va anar a les llistes de JxCat del 21-D com a número 32 per Barcelona. Budó suplirà Artadi, que serà la número dos de la llista de JxCat a les eleccions municipals de la capital catalana, darrere de l'exconseller Quim Forn.

D'altra banda, la directora de l'Institut Ramon Llull, Iolanda Batallé, i la directora general de Cooperació i Cultura, Àngels Ponsa (PDeCAT), són dos dels noms per substituir la consellera de Cultura, Laura Borràs, segons diverses fonts consultades per l'agència Europa Press.

Batallé, llicenciada en Filologia i Ciències de la Informació, és professora, editora i escriptora, i va ser nomenada directora de l'Institut Ramon Llull el setembre de l'any passat, la primera dona d'assumir aquest càrrec.

Si Batallé és l'escollida representaria una aposta personal de la consellera davant de la possibilitat que el lloc l'ocupi Ponsa, que és llicenciada en Història de l'Art per la UB i té una llarga trajectòria política en diversos càrrecs de representació al Parlament i la Diputació de Barcelona.

Borràs, que es presenta com a número dos de la candidatura de JxCat al Congrés, ha de deixar el càrrec abans de dilluns de la setmana vinent, per la qual cosa el cessament no pot anar més enllà de diumenge, va apuntar ahir la consellera de Presidència i portaveu del Govern, Elsa Artadi.