El president de Ciutadans, Albert Rivera, va advocar ahir per retirar els fons públics a la CUP per «utilitzar la violència», després que la seu de la formació taronja a Barcelona comencés el dia amb destrosses i amb una pintada a la façana signada per Arran, les joventuts de la CUP.

Rivera va condemnar l'atac a la seu de Cs i va transmetre el seu suport als seus companys de partit i «a tots els ciutadans de Catalunya que sofreixen cada dia l'assetjament dels separatistes i els radicals». En opinió del president de la formació taronja, «el més trist és que és un grup parlamentari, un partit polític, qui reivindica l'atac a la seu d'un altre partit», en aquest cas del «primer partit de Catalunya. ¿Ha de continuar cobrant diners públics de l'Estat un partit que reivindica atemptats o atacs contra un altre partit? Això és el que ha fet la CUP», va manifestar. Segons el seu parer, «qui es dedica a trencar la democràcia i la convivència» i a «utilitzar la violència» no hauria d'obtenir finançament públic.

Segons es veu en les fotografies difoses per Ciutadans, la pintada d'Arran diu «Pels nostres cossos no passareu», el mateix missatge que va aparèixer a la seu del PP a Barcelona.

En aquesta mateixa línia, el líder del PP, Pablo Casado, va sol·licitar ahir la il·legalització d'Arran, ja que, segons va dir, els atacs que està duent a terme a Catalunya són actes de «kale borroka».

En declaracions als periodistes a València, on ha viatjat amb motiu de les Falles, Casado va qualificar d'«absolutament inadmissible» l'atac a la seu del seu partit. «És kale borroka i ja hem dit que contra la kale borroka cal aplicar la llei», va manifestar. Va recordar que hi ha una llei en vigor des de 2002 que estableix que les organitzacions polítiques que encoratgen la violència han de ser il·legalitzades. «Si aquest atac és reivindicat com en altres ocasions per Arran, que és l'organització juvenil de les CUP, ha de ser il·legalitzat», va emfatitzar, poc abans de conèixer la reivindicació que va fer Arran d'aquests atacs a la seu de PP i Cs. Casado va assenyalar que aquesta llei està en vigor i que amb la seva posada en marxa es va aconseguir «desmantellar completament la kale borroka que hi havia al País Basc».