La Fira del Motor o Fira de Sant Josep de Gironella omplirà la vila d'activitat aquest diumenge, 24 de març. Hem entrat a la primavera i arriba la mostra multisectorial que enceta cada any el calendari de fires al Berguedà. La de Gironella té un eix temàtic que la diferència d'altres: el motor. Però va més enllà i és també un aparador del comerç i les entitats, sense deixar de banda propostes culturals i lúdiques.

«Durant tot diumenge serem la capital del motor de la comarca», assegura la regidora de Promoció Econòmica de Gironella, Maria Àngels Sallés. Una desena de concessionaris exposaran vehicles al llarg de l'avinguda Catalunya, «que es convertirà en un passeig de vianants per als quals els cotxes no passaran desapercebuts», comenta. «Tant si hi ha interès per comprar-se un cotxe com no, anar a fira a Gironella a veure els cotxes ja s'ha convertit en un reclam, i n'estem molt contents», afegeix Maria Àngels Sallés. Gironellencs i visitants ho podran aprofitar per sortir al carrer i fer un volt pels diferents espais de la fira: l'exposició de vehicles, la trobada de cotxes clàssics, les parades d'alimentació i artesania, la diada castellera, l'exposició de dibuix infantil, la ruta per la Gironella històrica... (més informació a les pàgines següents d'aquest especial).

La fira es veurà afectada per les obres que s'estan fent a Gironella, com ara la remodelació del Local del Blat. Això afecta els comerciants de Gironella, que aquest any no muntaran estands ni faran les desfilades de moda. «Es trobarà a faltar aquest espai perquè agrada i permet que la fira ja arrenqui dissabte, però enguany les obres ens ho impedeixen. Els comerciants ja carreguen piles perquè l'any que ve la mostra sigui més espectacular», argumenta Maria Àngels Sallés. Tot i això, l'Associació de Comerciants aprofitarà la Fira del Motor per fer promoció i dinamitzar el comerç de la vila.

Per altra banda, la millora de la plaça de l'Estació provocarà que les paradetes i atraccions es traslladin al carrer Farguell i a la plaça del Doctor Armengou.