El diari digital kurd sirià Hawar va informar ahir que la presa de l'últim reducte d'Estat Islàmic a l'est de Síria, a la localitat de Baghuz, hauria estat completada, un fet que van negar les Forces Democràtiques Sirianes (FDS), l'aliança de combatents àrabs i kurds amb el suport de l'exèrcit Estats Units que està liderant l'ofensiva.

Citant un dels seus corresponsals sobre el terreny, el diari digital Hawar va assenyalar que les FDS han «alliberat Baghuz dels mercenaris de Daesh», en referència a Estat Islàmic. Aquest avanç en l'ofensiva hauria «acabat amb la derrota de Daesh i la victòria de les FDS», segons el reporter.

Així mateix, va explicar que «tota la localitat ha estat alliberada i els combatents [de les FDS] han iniciat les operacions de pentinat», sense donar-ne més detalls.

No obstant això, minuts després un responsable de premsa de les FDS va negar que s'hagi completat la presa de l'últim reducte d'Estat Islàmic a l'est de Síria i va assegurar que les operacions de combat a la zona encara continuen.