Els Castellers de Berga seran protagonistes diumenge al migdia a la Fira del Motor. Els berguedans obriran, un any més, el calendari d'actuacions de la temporada a Gironella amb ganes de seguir sumant reptes, comenta Ramon Prat, cap de colla juntament amb Eloi Cortès.

L'actuació castellera començarà a 2/4 d'1 del migdia a la cruïlla de l'avinguda Catalunya amb la carretera de Casserres, i els berguedans estaran acompanyats dels Castellers de Santpedor. Les dues colles seran l'atenció de totes les mirades, els visitants miraran amunt i gaudiran d'una diada castellera que cada any «té un bon seguiment, atrau a petits i grans», assegura la regidora de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Gironella, Maria Àngels Sallés.

La colla vol créixer

L'objectiu dels Castellers de Berga és anar més enllà del llindar tècnic assolit fins ara amb el quatre de vuit, la qual cosa passa per ampliar la massa social. La colla mou, en diades grans, unes 130 persones, i una seixantena de mitjana als assajos. «Som gent, però hem de ser més castellers, de totes les edats, i mirar que la gent vingui», remarca el president de la colla, Ignasi Ballús. Per aconseguir-ho, tenen la intenció de reimpulsar programes d'organització de tallers, visites a escoles i altres activitats amb la finalitat de treure els castells del local d'assaig per obrir-los més a la societat.