#Gironella és comerç és una campanya amb què els comerciants de la vila volen premiar i fidelitzar els clients que de forma habitual compren als establiments del municipi. Es fa en el marc de la Fira del Motor i de fet està en marxa des de dilluns passat. Diumenge es culminarà amb un sorteig de 25 lots de compra sostenible entre els participants.

Per participar-hi cal fer quatre compres per valor de 15 euros o més en diferents establiments de Gironella, fins demà passat, 24 de març. Els clients rebran una butlleta que els segellaran a cada comerç i que després hauran de dipositar a l'urna que hi haurà durant el diumenge de fira a la carpa de l'Ajuntament de Gironella, al carrer Balmes.

Tots els participants entraran al sorteig que es farà diumenge, dia 24, a les 7 de la tarda a la carpa de l'Ajuntament. S'extrauran 25 butlletes guanyadores.

Els premiats s'enduran un lot de compra sostenible que consistirà en una bossa reutilitzable i tuppers de #Gironella és comerç. La resta de participants rebran l'obsequi d'un tupper.

La presidenta de l'Associació de Comerciants, Núria Masforroll, explica que amb aquesta campanya «volem fomentar el comerç de proximitat i alhora fer-lo més sostenible». Un fet que remarca la regidora de Promoció Econòmica, M. Àngels Sallés: «Intentem aplicar la sostenibilitat per promoure el comerç de proximitat».

Amb aquesta proposta, Gironell se suma a la Setmana del Comerç de Catalunya, que se celebra la setmana que ve. A més, és una alternativa als estands i desfilades que cada any per la Fira del Motor hi havia al Local del Blat i que enguany no hi seran perquè s'hi fan obres. «Els comerços, però, lluirem les nostres millors gales i serem un bon aparador comercial a la fira», diu Masforroll.

El comerç, amb el reciclatge

Després de la fira, des del dilluns 25 de març fins a l'1 d'abril, Gironella enceta una segona campa-nya comercial. En aquest cas caldrà anar a compar a tres establiments per omplir una butlleta, que se segellarà a cada compra. A més, el client haurà de «trobar quins residus hi haurà amagats a cada aparador i a quin contenidor van», comenta Masforroll.

Els participants rebran un pot per posar els llapis, en forma de bujol de reciclatge. I entraran al sorteig d'una escapada de cap de setmana per a dues persones.