Tres de cada deu nous màsters universitaris programats per al pròxim curs s'impartiran totalment en anglès. La xifra de màsters que es faran en anglès ascendirà a prop del 20%, segons ha explicat la directora general d'Universitats, Victòria Girona, durant la inauguració de la 16a edició del Saló Futura, que reuneix 77 expositors, entre els quals hi ha universitats, tant públiques com privades, escoles de negocis, centres de formació i col·legis professionals que presenten l'oferta de màsters i postgraus per al curs vinent.

En el saló, a banda dels màsters universitaris, part de l'oferta de postgrau combina quatre llengües de docència. La combinació majoritària és la de grups de català, castellà i anglès, malgrat que també n'hi ha de francès, portuguès, italià o xinès. Bona part dels màsters amb docència en llengua estrangera són Erasmus Mundus, que les universitats catalanes ofereixen en col·laboració amb universitats estrangeres. La directora general d'Universitats ha destacat la importància de l'oferta interuniversitària en els estudis de postgrau.

"Actualment, el 50% de les col·laboracions del sistema català es produeix entre les nostres pròpies universitats, però cal destacar que el 26% d'aquesta oferta és amb institucions d'altres països i l'altre 24% amb centres de l'Estat", ha dit.

Girona ha assenyalat la flexibilitat -s'ofereixen titulacions de 60, 90 i 120 crèdits- com una de les qüestions que aconsegueix atraure estudiants internacionals. Segons les últimes dades disponibles, corresponents al 2016, el 25,4% dels estudiants de màster són internacionals, per sobre de països com Suècia (10,7%), Finlàndia (12,3%), Dinamarca (18,8%) o Àustria (20,2%).