El candidat de Ciudadanos (Cs) a la presidència del Govern espa-nyol, Albert Rivera, va qualificar d'«indecent» la polèmica dels llaços grocs i va afirmar que si ell guanya les eleccions no n'hi haurà cap per garantir la «neutralitat i llibertat» de tots els espanyols. Entrevistat a Tele 5, Rivera va mostrar-se preocupat que el Govern d'Espanya «mira a una altra banda» en aquesta qüestió, i va acusar el president, Pedro Sánchez, d'estar «en mans» del president de la Generalitat, Quim Torra.

A parer del líder de Cs, el 28 d'abril els espanyols es juguen si el futur Govern de l'Estat «està lliure d'aquest tipus de polítics» o si tot l'Estat està «pendent que a Torra li vingui de gust o no complir la llei».

Rivera, que va recordar que va entrar a la política perquè «Catalunya fos Espanya», va considerar un error l'aixecament de l'article 155, i va reiterar que, després del «cop d'Estat», Sánchez es va equivocar pactant amb les forces independentistes catalanes.

Rivera va refusar les acusacions d'incentivar el transfuguisme pels fitxatges d'exmembres d'altres partits afirmant que el que ha fet ha estat «incorporar talent».