El president espanyol, Pedro Sánchez, va reclamar al president Quim Torra que «respecti la neutralitat» i «la concepció plural» de la Generalitat després que hagi penjat la nova pancarta.

A la seva arribada ahir a la cimera europea, Sánchez va criticar que els independentistes facin de les institucions públiques «el seu patrimoni». «Les institucions són de tots i totes a Catalunya, siguin nacionalistes o no», va dir. El líder socialista va reivindicar que en un procés electoral cal sotmetre's a la Junta Electoral Central i va assegurar que el seu Govern li farà costat amb «serenitat» però «amb molta determinació».

«Contundència»

El PSOE va reclamar ahir a la Junta Electoral Central (JEC) que actuï amb «contundència» contra la «presa de pèl» del president de la Generalitat, Quim Torra, que va substituir el llaç groc per un nou símbol «partidista» que també transgredeix les ordres de la Junta Electoral Central.

El president del Govern central va considerar que tots els actors polítics han de sotmetre's al que decideixi la Junta Electoral Central.