El president dels Estats Units, Donald Trump, va afirmar ahir que «és el moment» que Washington «reconegui plenament» la sobirania d'Israel sobre els alts del Golan, ocupats per l'Exèrcit israelià durant la guerra del 1967.

«Després 52 anys és el moment que els Estats Units reconegui plenament la sobirania d'Israel sobre els alts del Golan, que són d'importància estratègica i seguretat fonamental per a l'Estat d'Israel i l'estabilitat regional», va dir en un missatge al seu compte a la xarxa social Twitter.

El primer ministre d'Israel, Benjamin Netanyahu, va reaccionar ràpidament donant les gràcies a Trump per «reconèixer amb valentia la sobirania israeliana sobre els alts del Golan». Així, va asse-nyalar que el mandatari nord-americà va fer aquesta afirmació «en un moment en què l'Iran busca fer servir Síria com una plataforma per destruir Israel».

Els alts del Golan són un territori que Israel va arrabassar a Síria durant la guerra dels Sis Dies (1967) i la guerra del Yom Kipur (1973) i que es va annexionar de manera efectiva el 1981, un moviment no reconegut per la comunitat internacional.