Òmnium Cultural va presentar ahir divendres la seva campanya de comunicació digital «Democracy on Trial» (democràcia a judici), basada en tres línies, que pretén «implicar el màxim nombre de persones de la societat civil europea» i amb la qual esperen poder arribar a «20 milions de persones».

Aquesta nova propota ha estat anunciada al monestir de Sant Agustí de Barcelona pel vicepresident d'Òmnium Cultural, Marcel Mauri, qui ha explicat que es basarà «en tres grans línies: la de comunicació, la jurídica i la de relacions internacionals a favor dels drets humans i la cultura».

Mauri ha dit que inicien la campanya «amb la voluntat d'implicar el màxim nombre de persones de la societat civil europea. Busquem impactar sobre ella, sobre l'ONG i la ciutadania».

A més, ha concretat que la campanya de comunicació es basarà en dos pilars, «una campanya de difusió a la premsa internacional» i una altra de comunicació digital «de gran abast» amb la qual esperen arribar a «20 milions d'europeus».

Aquesta difusió a la premsa internacional ja s'està duent a terme amb «la concessió d'entrevistes» i difusió d'articles del president d'Òmnium i processat pel Tribunal Suprem (TS), Jordi Cuixart, en una «quarantena» de mitjans i la celebració de sessions informatives amb periodistes internacionals.

Les accions digitals, que se centraran en xarxes socials, seran difoses principalment a Rússia, Alemanya, França, Bèlgica, Suïssa i Suècia.

Vídeos documentals

En aquest context, Mauri ha presentat Europe needs you more than ever (Europa et necessita més que mai), el primer d'una sèrie de vídeos documentals que giren al voltant del judici als líders independentistes, i en el qual s'«exposa el cas de Jordi Cuixart» i s'«apel·la al diàleg».

En l'acte també hi ha participat l'advocat de la defensa de Cuixart Oliver Peter, que ha parlat de les altres dues línies d'acció de «Democracy on Trial», la judicial i la de relacions internacionals, les accions de les quals fa mesos que estan en marxa.

L'advocat ha explicat que estan «preparant el camí perquè el cas acabi davant la jurisdicció internacional» perquè el TS «és parcial». «Parlem del tribunal d'Estrasburg, però no en descartem d'altres», ha afegit.

D'altra banda, segons Peter, Òmnium ha estat ja present en desenes de reunions amb ONG, parlamentaris de tot Europa i membres de la societat civil, així com davant el Consell de Drets Humans i el Comitè de DDHH de les Nacions Unides.