La Guàrdia Civil, en el marc de l'operació Benesol, va intervenir al port de Barcelona 33 quilos de cocaïna pura amagada en un car-regament d'escalfadors d'aigua que dues organitzacions delictives, assentades a la comarca alacantina del Baix Segura, pretenien introduir al país des de Panamà.

Durant la investigació, es va detenir nou persones (quatre de nacionalitat espanyola i cinc de nacionalitat colombiana) pels suposats delictes de tràfic de drogues i pertinença a organització criminal, a més del robatori en habitatge imputat als detinguts de l'organització espanyola.

Així mateix, la Guàrdia Civil va realitzar quatre registres domiciliaris (un a Torrevieja, un a Oriola i dos a Benferri, totes elles localitats alicantinas) en què s'hi van trobar una pistola detonadora, tres vehicles i 1.500 euros en metàl·lic.

Després de produir un robatori a l'habitatge d'una família de nacionalitat malaia a Benferri, els agents de la Guàrdia Civil van iniciar una investigació, en què van aconseguir esbrinar que una de les persones sospitoses d'haver participat en aquest robatori estava dedicant-se a la venda de substàncies estupefaents en diferents localitats del Baix Segura i que, a més, tenia relació amb un grup de nacionalitat colombiana dedicat al tràfic de drogues. Els agents van comprovar que totes les reunions que l'investigat va mantenir amb aquest grup que havia arribat a Espanya es realitzaven sempre en llocs públics, amb gran afluència de persones per no aixecar sospites.