Un creuer noruec va patir aquest dissabte una avaria enmig de forts vents i onatge, fet que va obligar a evacuar a terra en helicòpter 463 de les 1.373 persones que anaven a bord. Avui, la nau ha pogut tornar a navegar per si mateixa i les tasques de trasllat s'han suspès. Disset persones han estat hospitalitzades i tres d'elles es troben en estat greu.

El "Vikings Sky", que va quedar ancorat la nit de dissabte, ha pogut ser avui remolcat per un vaixell des del davant i un altre des de la part del darrere, a una velocitat d'uns 7 nusos. Els serveis de rescat han informat també, a través del seu compte a twitter, que ha quedat prohibit sobrevolar la zona, també amb drones, en un radi de 5 milles nàutiques al voltant del creuer mentre durin les maniobres de remolc. El vaixell es dirigeix ??en direcció oest i el pla és que sigui fins al port de Molde, a uns 80 quilòmetres d'on es va produir l'avaria.

Espectacular rescat d'un creuer a Noruega

Espectacular rescat d'un creuer a Noruega

El mal temps i el fort onatge van impedir l'enviament de vaixells i van obligar a fer servir únicament helicòpters, que només poden transportar a entre deu i quinze persones a cada trajecte. Fins al moment d'iniciar-se l'operatiu de remolc havien estat traslladats a terra 463 persones, segons la televisió pública noruega NRK. Al municipi de Fraena es va habilitar en un pavelló un centre d'acollida per reenviar des d'allà els creueristes rescatats cap a diferents hotels de la zona.

Problemes amb el motor

El "Viking Sky" va enviar cap a les 14.00 hora local (13.00 GMT) un senyal de socors per problemes en un motor, quan es trobava a uns cinc quilòmetres de la costa d'Hustadvika, una zona complexa per a la navegació, ja que hi són freqüents els vents i les corrents marines.

El vaixell feia el trajecte entre Tromsø (nord) i Stavanger (sud) amb 1.373 persones a bord, 915 passatgers -majoritàriament d'Estats Units i el Regne Unit- i una tripulació de 458 persones.

Alguns passatgers van començar a difondre a través de les xarxes socials imatges de bord en què es veu part del mobiliari del creuer, cadires, taules i plantes, per terra, a mercè de l'onatge.