La manifestació amb el lema «Stop Vox» i contra el racisme va recórrer ahir a la tarda el passeig de Gràcia de Barcelona, amb la participació de representants de diverses entitats, de sindicats com UGT i CCOO, i de forces polítiques com JxCat, ERC, Comuns o CUP.

La concentració, que va arrencar a l'encreuament de passeig de Gràcia amb Diagonal i que va baixar fins a la Gran Via, estava convocada per la plataforma Unitat contra el Feixisme i el Racisme, que aglutina unes 650 entitats de diversa índole. La diputada de la CUP Natàlia Sánchez va avisar Vox i el seu líder, Santiago Abascal, en dir que els antifeixistes seran «el seu pitjor malson».

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, va apostar ahir durant la manifestació contrària a Vox a Barcelona per valorar el que «aporta la diversitat» a la societat. En declaracions als periodistes a l'inici de la marxa, va afirmar: «Com a societat no volem deixar cap espai als elements racistes i als elements xenòfobs».

El portaveu d'Unitat contra el Feixisme i el Racisme, Daniel Celma, va assegurar que la protesta serveix per «assenyalar un perill real» com Vox. Celma va avisar que la manifestació és l'«inici d'una campanya contra l'extrema dreta». «Som el 99% de les persones i ells, l'extrema dreta, són tan pocs que les masses de gent han d'acabar amb el seu missatge, tant al carrer com a les institucions», va apuntar el portaveu de l'organització.

Celma va dir que l'objectiu és que els partits d'extrema dreta «desapareguin» i va negar que fer una manifestació contra Vox els doni més repercussió. «Creiem que el que no és necessari és donar-los veu perquè expressin els seus arguments», va dir el portaveu de l'UCFR, que va subratllar que no s'ha de «deixar espai» als partits d'extrema dreta perquè «argumentin».

La marxa va concloure al passeig de Gràcia, a l'altura de la Gran Via, on a l'escenari van prendre la paraula la cantautora Rosa Sánchez i les activistes Aouatif El Antit i Hind Rhora Zerroudi, membres de l'associació d'ex-MENA, que reuneix persones que han estat menors estrangers no acompa-nyats.

Zerroudi i El Antit van encarregar-se de llegir el manifest de la marxa, que condemnava «el greu intent de tornar a un passat més opressiu», així com «el nacionalisme ultra i excloent de Vox». També van criticar «les devolucions en calent» d'immigrants, els morts al Mediterrani, la islamofòbia dels mitjans o les identificacions dels cossos policials a persones migrants.