La candidata del PPC per Barcelona a les eleccions al Congrés, Cayetana Álvarez de Toledo, va advertir que caldrà tancar TV3 si aquesta no «reflecteix amb escrupolós respecte els fonaments democràtics i les opinions de tota la societat». En una visita a Sabadell, Álvarez de Toledo va reivindicar la «neutralitat» de les institucions i de la televisió pública perquè es fonamenten en recursos pagats «entre tots», va dir. «O TV3 és de tots o no és de ningú, en el sentit que això s'ha de tancar», va resumir la candidata del PP, que va criticar que hi ha presentadors i col·laboradors «estrella» que es «passegen amb llaços grocs». «Volem una televisió que sigui de tots», va destacar.

Álvarez de Toledo va assegurar que la resposta de Quim Torra als CDR és digna d'un dictador. «Només els cabdills totalitaris diuen 'Jo soc el poble'», va asseverar la candidata del PPC per Barcelona a les eleccions al Congrés, i va defensar que «el poble no és ell, sinó la suma de ciutadans lliures i iguals d'una nació democràtica».

Per part seva, la vicepresidenta del Govern central i ministra de Presidència, Carmen Calvo, va demanar «deixar-se de llaços» i tocar de peus a terra, «on hi ha els problemes». «Deixeu-vos d'entelèquies i baixeu a la realitat», va recomanar durant l'acte de proclamació de la candidata del PSC a l'Hospitalet de Llobregat, Nuria Marín.

En la mateixa línia, Calvo va defensar que els socialistes reuneixen la «prudència amb valentia» per actuar a Catalunya entre els «separatistes i separadors». «Mai som covards», va afirmar Calvo, que alhora va carregar contra «les dretes», que ja presenten l'aplicació de l'article 155 com una «amenaça» i «permanent no revisable».

Paral·lelament, el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, va afirmar que el 28-A és la tria «fàcil» entre «Pedro Sánchez o les dretes». A més, va dir que Catalunya «ho té tot» excepte un Govern. Marín va assegurar que continuarà governant perquè guanyarà les eleccions el 26-M i va reclamar que cal vèncer les dretes però també els independentistes, que «han perdut el nord».

La candidata de Cs, Inés Arrimadas, va afirmar que «la situació d'abandonament és indescriptible» a Catalunya i que el president del Govern, Pedro Sánchez, s'ha «agenollat» davant «aquells que violen els nostres drets», en al·lusió als nacionalistes. Arrimadas va assenyalar que a Catalunya «la gent calla, passa por, va tenir por física dels pitjors moments del cop d'Estat».