26 de març de 2019
26.03.2019
Regió7

Els maristes diuen que no van alertar perquè els pares d'una víctima van demanar discreció

?Els Mossos expliquen durant el judici que Benítez seguia un «patró» i duia sempre nois de 13 i 14 anys al seu despatx per fer-los massatges

25.03.2019 | 23:19
Joaquín Benítez, exprofessor dels maristes acusat d'abusos sexuals

La direcció de l'escola dels maristes de Sants-les Corts no va comunicar a les famílies dels alumnes que l'exprofessor Joaquín Benítez havia abusat d'un noi a l'escola l'any 2011 perquè la família de la víctima va demanar discreció.

En el judici contra el professor a l'Audiència de Barcelona per haver abusat de quatre nois, el vicari provincial, Pere Ferré Jodrà, responsable de les escoles maristes a Catalunya i altres zones d'Europa, va explicar que van comunicar els fets als professors, van denunciar-ho a la Fiscalia de Menors, i van explicar a les famílies que Benítez deixava l'escola, però sense esmentar-ne el motiu real.

Durant la primera sessió del judici, Pere Ferré Jodrà va testificar que, a ell, els fets els hi va explicar la cap d'estudis. L'escola va apartar el professor, però al cap de molt pocs dies ell mateix va renunciar a la feina. La cap d'estudis va explicar al vicari que Benítez li havia admès parcialment els fets, ja que li va dir que havia tingut un «moment de debilitat» i havia perdut el cap, però sense arribar a masturbar-se.

Després de conèixer els fets, no van comunicar-los a la DGAIA, perquè el menor no estava desemparat per la família, i tampoc a la conselleria d'Educació, sinó que van aplicar la normativa de les escoles concertades. Sí que van comunicar-ho al claustre de professors, i la petició de discreció de la família va fer que no expliquessin a la resta de famílies els motius pels quals Benítez deixava la feina. De fet, Benítez es va acomiadar de la comunitat en una carta en la qual no feia cap referència als fets.

L'escola va investigar una mica més i no va conèixer cap denúncia anterior, va explicar aquest testimoni. A partir d'aleshores, el servei psicopedagògic del centre va estar amatent a possibles nous casos, el 2012 va redactar un protocol propi i el 2013 va començar a treballar amb els alumnes la prevenció de situacions similars.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit