La primera ministra britànica, Theresa May, va admetre que no té el suport necessari per sotmetre el seu acord per al Brexit a una tercera votació a la Cambra dels Comuns, si bé va deixar clar que seguirà discutint amb els parlamentaris per aconseguir el seu suport. «Segueixo creient que el camí correcte a seguir és que el Regne Unit deixi la UE tan aviat com sigui possible amb un acord, potser el 22 de maig», va assenyalar davant el Parlament. «Però amb gran dolor he arribat a la conclusió que tal com estan les coses encara no hi ha suport suficient a la cambra per tornar a sotmetre l'acord a una tercera votació significativa», va afegir.

Malgrat això, va assegurar que encara confia aconseguir el suport necessari, després que la setmana passada els líders dels estats membres de la UE accedissin a ajornar el Brexit fins al 22 de maig si el Parlament britànic avala l'acord de retirada aquesta setmana. Si això no passa, el país té fins al 12 d'abril per proposar una alternativa o abandonar el bloc sense acord. En aquest sentit, va explicar que seguirà «discutint amb els diputats en aquesta cambra» i que confia ser «capaç de tornar amb una votació a aquesta cambra que ens permeti garantir el Brexit».

Per part seva, el Grup de Recerca Europeu (ERG), un grup que aglutina els diputats rebels sobre el Brexit del governant Partit Conservador britànic, votarà en contra de les esmenes que s'han presentat a la Cambra dels Comuns per arrabassar el control del procés de sortida de la UE al Govern de la primera ministra britànica.

En concret, l'ERG no donarà suport a la ja coneguda com a Esmena Letwin, una proposta plantejada pel diputat conservador sir Oliver Letwin per la qual el Parlament tindria el poder de confeccionar l'agenda de votacions i arrabassaria així efectivament el control del Brexit a May, amb l'objectiu d'aconseguir una nova majoria per superar l'actual bloqueig després del rebuig en dues ocasions per la Cambra de Comuns de l'acord de retirada que defensa la primera ministra.

La decisió de l'ERG, si finalment es materialitza, suposa que es mantindrà l'actual bloqueig en el qual no hi ha una majoria suficient per tirar endavant el Brexit amb acord o sense, ni una majoria suficient per convocar un segon referèndum.