La consellera de Presidència, Meritxell Budó, va destacar ahir el suport del grup de 41 senadors francesos dels principals partits que dilluns van signar una petició pel «respecte dels drets i llibertats fonamentals a Catalunya», en la qual es mostren crítics amb Espanya. «Aquelles institucions on el govern de l'Estat no té competències o no pot intervenir és on es poden manifestar lliurement, com al Senat de França, que expressa això en suport al procés», va apuntar Budó en la seva primera roda de premsa com a portaveu del Govern, posterior al Consell Executiu d'ahir. La consellera va destacar el suport dels signants del manifest, amb qui el Govern encara no s'ha posat en contacte.

El text lamenta que França subestimi «la gravetat» del context actual i la insta, juntament amb la Unió Europea, a intervenir per «restablir les condicions de diàleg» i trobar «solucions polítiques a un problema polític».

El president de la Generalitat, Quim Torra, va publicar un missatge al seu compte oficial de Twitter en el qual va agrair als senadors francesos «aquesta acció a favor d'una solució democràtica per a Catalunya».