La nova portaveu del Govern, Meritxell Budó, va assegurar ahir que el debat sobre un avançament electoral a Catalunya «no està sobre la taula» de l'Executiu català, si bé va precisar que es tracta d'una competència que correspon únicament al president de la Generalitat, Quim Torra.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, la consellera de Presidència va sostenir que el Govern «haurà de reaccionar» quan el Tribunal Suprem dicti sentència contra els líders del procés, però va subratllar que la resposta no té per què consistir en una convocatòria d'eleccions.

«El Govern té la voluntat de seguir governant. Evidentment, quan hi hagi una sentència el Govern haurà de reaccionar, però reaccionar no té per què ser mitjançant una convocatòria d'eleccions. En aquests moments, el debat sobre si es convoquen o no eleccions no està sobre la taula», va assenyalar.

Per a Budó, quan els partits de l'oposició catalana (inclosa la CUP) reclamen anar a les urnes, el que en realitat volen és «que canviï la realitat parlamentària» que va sortir dels comicis del 21 de desembre del 2017, que va donar majoria als partits independentistes.