El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha allargat la mà al PP per formar govern després de les eleccions del 28 d'abril «i fer fora Sánchez». «És una obligació patriòtica», va assegurar ahir en un acte a la Corunya.

«Els ciutadans hauran de decidir si aquest govern l'encapçala Ciutadans o el PP», va dir davant d'unes 300 persones i al costat de les caps de llista al Congrés per la Corunya i Pontevedra, Marta Rivera i Beatriz Pino, respectivament.

Albert Rivera, convençut que Ciutadans ha de ser qui encapçali aquest govern, va cridar a la mobilització de l'electorat. «Vull que rebenteu les urnes de vots taronges», va exposar en un discurs en el qual va assegurar que l'elecció és o un govern de Sánchez «amb els separatistes i Podem» o un «de Ciutadans amb el PP». Per tot això, va fer reiterades crides perquè la ciutadania acudeixi a votar el 28-A i doni suport al projecte de la formació taronja, amb l'objectiu de portar al president del Govern, Pedro Sánchez, «a l'oposició». «Per frenar els nacionalistes» i per dir al bipartidisme «prou de conformisme», va recalcar.

El president del Partit Popular, Pablo Casado, va respondre a la proposta de Rivera assegurant que «em sembla molt bona idea que quan s'obrin les urnes comptem quants escons tenim el bloc que no vol un govern de comunistes, separatistes i socialistes», va assegurar. Casado es va expressar així durant la seva participació en un acte dels populars a Ceuta. Amb tot, Casado va lamentar que la proposta de Rivera arribi un cop «tancades les llistes».

Per la seva banda, el president del Govern i secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, va assegurar que «el pacte de la dreta» per a les eleccions generals del proper 28 d'abril és «formar una coalició negativa contra el PSOE». El cap de l'Executiu es va expressar així durant la seva intervenció en un acte polític del PSOE al Teatre Liceo de Salamanca, en què va acusar PP, Cs i Vox de fer una única proposta: «Aturar la proposta del PSOE».

En aquest sentit, va lamentar que aquestes formacions tinguin «més testosterona que neurones» i «més sigles que idees». «El nostre pacte és amb el sentit comú. Volem formar un govern estable que depengui de les seves pròpies forces», va sostenir. Així, Sánchez va confiar en obtenir una majoria «àmplia» amb la qual governar i, per aconseguir-ho, va animar a transcendir «la dialèctica esquerra-dreta» i aconseguir el suport a les urnes de «tota la gent que aposta per una Espanya gran, com cal, sensata i carregada de sentit comú». «Per aconseguir-ho no només hem de convocar i cridar a tots els votants socialistes, no solament hem de cridar i convocar a tots els votants que se senten progressistes, hem de fer-ho també transcendint la dialèctica esquerra-dreta», va remarcar.

Sobre les pròximes eleccions, va indicar que tenim novetats respecte a anteriors comicis per la presència de «moltes sigles polítiques» i que «ara ha sortit la ultradreta», la qual «fins ara votava el PP i que ara ja té el seu propi partit». També, en referència al 28 d'abril, va assenyalar que el futur passa per «una Espanya que avanci o una Espanya que retrocedeixi», en referència a la proposta del PSOE ia les propostes de «la dreta», respectivament, en aquesta cita electoral.