José Manuel Villarejo va admetre ahir davant del jutge que va investigar Pablo Iglesias en el marc d'una «investigació policial», segons el seu advocat. L'excomissari de la policia espanyola va declarar com a imputat sobre la documentació que se li ha trobat del líder de Podem.

A la sortida de la declaració, l'advocat Antonio José García Cabrera va assegurar que, en tot cas, la documentació s'havia obtingut en el marc d'una «qüestió interna» i «personal», i va negar rotundament que tingués alguna relació amb cap operació política.

Villarejo va anar a l'Audiència Nacional per declarar sobre la informació que té a l'entorn dels atemptats de l'11-M, però després també va haver de declarar per la peça separada que s'ha obert per la informació sobre Iglesias.

García Cabrera va remarcar també que en cap cas Villarejo va participar «en el robatori de material». Ahir va publicar-se que l'any 2016 es va robar un telèfon mòbil a una col·laboradora del líder de Podem.

Informació privada

L'advocat, que va mostrar-se reservat pel fet que el cas és sota secret de sumari, va afirmar que l'excomissari «no ha participat en cap campanya ni en cap robatori de documents o de cap llapis de memòria». Sí que va afegir, però, que, al seu parer, el que caldria preguntar-se és d'«on ha sortit el llapis de memòria».

En tot cas, sí que va afirmar que aquesta qüestió s'ha d'emmarcar en una «investigació policial», i va afegir que la informació que Villarejo va recollir sobre Iglesias va vehicular-se «en l'àmbit policial». L'advocat també va dir que l'excomissari «no ha revelat cap informació privada» sobre Iglesias ni en va fer «cap ús indegut».