Els advocats de la defensa també van fer preguntes a Baena sobre un perfil anònim de Twitter que se li va atribuir.

Es tracta del compte de @maquiavelo1984 i el pseudònim de Tácito, des del qual es va criticar dirigents polítics catalans. «No soc propietari d'aquell compte», va assegurar amb contundència el tinent coronel. Baena va ser al comandament de la investigació sobre la preparació de l'1-O dirigida pel jutge d'instrucció 13 de Barcelona i també va elaborar informes sobre el procés per a la Fiscalia de l'Audiència Nacional i la jutgessa d'aquest tribunal Carmen Lamela, per al TSJC i per al magistrat del Suprem Pablo Llarena.

Una participació omnipresent que va suscitar algunes de les preguntes de les defenses, qüestionant a més la validesa dels atestats que va dirigir perquè van incloure tuits del 2013 i 2014 d'ANC i el seu líder, Jordi Sànchez, notícies de premsa, un «full de ruta» presumptament polític o fets referits a algun acusat anteriors al fet que ostentés un càrrec públic.

Paral·lelament, el president del tribunal del judici de l'1-O, Manuel Marchena, va avisar en diverses ocasions les defenses que els atestats fets per Baena no tenen «cap mena de rellevància» per al tribunal.

Segons Marchena, l'esforç que fan les defenses per intentar contrastar les indagacions de Baena són «estèrils». «Ens interessen els fets, no les valoracions d'uns indicis que es van fer en la fase inicial d'aquest procediment i que no tenen cap mena de rellevància», va manifestar.

En canvi, les defenses insisteixen a contraposar els atestats de Baena perquè consideren que els indicis que ha recopilat la Guàrdia Civil s'han traslladat a les tesis de la fiscalia i la resta d'acusacions.