El ministre espanyol d'Exteriors, Josep Borrell, es va enfadar en una entrevista en ser preguntat sobre la qüestió catalana i la possibilitat d'una reforma de la Constitució, i va interrompre durant una estona la conversa, va informar la televisió alemanya Deutsch Welle. El mitjà alemany, que va difondre per primera vegada l'entrevista dimecres a la nit, va reconèixer l'incident, però, en paraules de l'entrevistador, es va justificar dient que la seva feina inclou fer preguntes incòmodes.

El ministeri d'Exteriors va qualificar les qüestions de «capcioses i demagògiques», d'«acusacions basades en dades falses» i informació «totalment esbiaixada», i va comparar la trobada amb un «interrogatori acusatori». «La informació totalment esbiaixada utilitzada pel periodista revela un alarmant nivell de desinformació o voluntat d'enganyar sobre la realitat espanyola», van assegurar fonts d'Exteriors, que van afegir que el comunicador va fer «afirmacions que reprodueixen acríticament l'esquema mental de l'independentisme català», i va inter-rompre les respostes del ministre, que va arribar en un moment a la conclusió que no tenia «sentit» continuar «amb un exercici informativament inútil».

En el fragment de vídeo publicat, el periodista afirma que, segons dades del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS), el 70% dels espanyols estaria genèricament a favor de reformar la Constitució, sobre la qual cosa el ministre va manifestar els seus dubtes i va exigir interrompre la conversa.

«Parin. Està contínuament mentint. Parin aquesta gravació. S'ha acabat. No vull fer això», va dir el ministre mentre es treia el micròfon, segons les imatges que va difondre aquesta cadena i que estan editades. El vídeo es talla en aquest moment, entra la sintonia del programa i en pantalla apareix un breu text: «Després d'una breu discussió amb els seus assessors, el ministre Borrell va tornar per finalitzar l'entrevista».

Prèviament, Borrell havia dit que els catalans, a diferència dels bascos, no havien presentat una proposta de reforma de la Constitució al Congrés, i aleshores el periodista li va preguntar sobre la possibilitat que el Govern central prengués la iniciativa.

L'entrevista va començar amb tensió perquè, en la primera pregunta, el periodista va presentar l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell com «una àvia en règim d'aïllament 15 hores al dia».