La Junta Electoral Provincial de Barcelona va instar ahir la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals que els seus mitjans TV3 i Catalunya Ràdio s'«abstinguin» de fer referència al judici contra els líders independentistes que se segueix al Tribunal Suprem com a «judici de repressió».

En resposta a una queixa de Ciudadanos, la Junta també considera que la utilització en espais informatius d'expressions «clarament identificables amb el missatge electoral de determinades opcions polítiques» com «exili» o «presos polítics» ha estat contrària a la Llei orgànica del règim de les eleccions generals (Loreg). Per això resol que aquests mitjans «han d'abstenir-se» de portar a terme pràctiques informatives «que s'apartin injustificadament de la legalitat vigent».

D'altra banda, Ciudadanos també demanava que TV3 i Catalunya Ràdio es retractessin per haver fet servir aquestes expressions. La Junta Electoral Provincial de Barcelona, però, va desestimar aquest extrem.

Cobertura de la manifestació

D'altra banda, la Junta Electoral Central va acordar ahir obrir un expedient sancionador als responsables de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) per la cobertura de la manifestació de Madrid en solidaritat amb els presos independentistes, i també va obligar l'ens audiovisual a compensar els partits que no hi van ser presents amb un espai de dues hores de durada, el mateix que va dedicar a la manifestació.