El candidat d'ERC a Barcelona, Ernest Maragall, obtindria 11 regidors a les eleccions municipals i seria la força més votada a la capital catalana, segons un sondeig del Centre d'Estudis Sociològics publicat a Metrópoli Abierta. La candidatura del PSC seria la que progressaria més -amb 7 regidors, 3 més- davant del descens de l'alcaldessa, Ada Colau -n'obtindria 9, dos menys-, i de JxCat, que seria la quarta força política al consistori -amb 6 regidors, 4 menys.

El candidat avalat per Cs i ex-primer ministre francès, Manuel Valls, es quedaria amb el cinquè lloc -mantenint els 5 regidors actuals de Cs-, mentre que la CUP obtindria el sisè lloc i mantindria els seus tres regidors actuals, i el PP es quedaria fora de l'Ajuntament. Amb les xifres d'aquest sondeig, les forces independentistes (ERC, JxCat i CUP) sumarien 20 regidors de 41, fet pel qual el sobiranisme no tindria majoria absoluta a Barcelona, tot i que obtindria dos regidors més dels que té ara.

A l'eix dreta-esquerra, els partits d'esquerra (ERC, BComú, PSC i CUP) sumarien 30 regidors, fet que també suposa un avanç pel que fa a les eleccions del 2015.