Milers de persones s'han manifestat aquest diumenge a Madrid per exigir "igualtat, vertebració, equilibri territorial i mesures contra la despoblació", en una concentració convocada per 'Soria ya!' i 'Teruel Existe' a la que s'han unit més de 80 plataformes.

La manifestació 'Revuelta de la España vaciada' ha congregat a 50.000 persones, segons la Delegació del Govern, i 100.000, segons els convocants. Al seu final s'ha llegit un manifest en el qual s'ha demanava un "gran Pacte d'Estat" per l'Espanya rural i contra la despoblació dels pobles, i en el qual s'ha exigit "solucions eficaces" i "mesures concretes".

Les plataformes 'Soria Ya!' i 'Teruel Existe' han reclamat que es prenguin mesures davant la despoblació de ciutats i pobles d'Espanya. A més, han explicat que l'abandó de moltes zones d'Espanya s'ha produït per la falta d'"equilibri territorial" i de "desigualtat d'oportunitats" per part dels governs.

Els organitzadors han volgut desenvolupar aquesta multitudinària manifestació a Madrid per a conscienciar de què es tracta "d'un problema de tots" els espanyols i no només dels afectats, perquè, a canvi de quedar-se territoris sense poblar, les zones poblades "tenen el problema de la superpoblació".