Una de les set persones detingudes dissabte a la manifestació convocada per grups independentistes contra l'acte de Vox a Barcelona va ser enviada a presó provisional, comunicada i sense fiança per un delicte d'atemptat a l'autoritat.

Els Mossos d'Esquadra van arrestar set persones, de les quals cinc van passar a disposició dels jutjats d'instrucció 14, 15 i 16, en funcions de guàrdia.

Segons una de les entitats convocants de la protesta contra el partit ultradretà Vox, Alerta Solidària, dos dels detinguts són menors d'edat, de manera que el seu cas ha passat a mans de la Fiscalia de Menors.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va informar que, de les cinc persones detingudes, quatre d'elles han quedat en llibertat amb obligació de comparèixer de manera periòdica davant l'autoritat judicial, a través de l'oficina de presentacions de la Ciutat de la Justícia.

El cinquè detingut, una dona, ha quedat en situació de presó provisional, comunicada i sense fiança, en una causa oberta per atemptat a l'autoritat amb instrument perillós.

Unes 300 persones van concentrar-se dissabte al carrer Tarragona per protestar contra l'acte que VOX havia convocat. Abans de començar i mentre esperaven que altres manifestants anessin arribant va haver-hi algun moment de tensió.

Com a mínim en quatre ocasions, assistents a l'acte de VOX, que anaven pel carrer de Tarragona en direcció a la plaça, van travessar els manifestants antifeixistes.