31 de març de 2019
31.03.2019

Presó per a una de les set persones detingudes ahir a la manifestació antifeixista

La dona té una causa oberta per atemptat a l'autoritat amb instrument perillós mentre que el jutge ha decretat llibertat per a quatre arrestats més

31.03.2019 | 17:30
Presó per a una de les set persones detingudes ahir a la manifestació antifeixista

Una de les set persones detingudes ahir en la manifestació convocada per grups independentistes contra l'acte de Vox a Barcelona ha estat enviada a la presó provisional, comunicada i sense fiança, per un delicte d'atemptat a l'autoritat.

Els Mossos d'Esquadra van detenir set persones, de les quals cinc han passat a disposició dels jutjats d'instrucció 14, 15 i 16, en funcions de guàrdia.

Segons una de les entitats convocants de la protesta contra Vox, Alerta Solidària, dos dels detinguts són menors d'edat, per la qual cosa el seu cas ha passat a mans de la Fiscalia de Menors.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha informat que, de les cinc persones detingudes, quatre han quedat en llibertat amb obligació de comparèixer de forma periòdica davant l'autoritat judicial, a través de l'oficina de presentacions de la Ciutat de la Justícia.

El cinquè detingut, una dona, ha quedat en situació de presó preventiva, comunicada i sense fiança, en una causa oberta per atemptat a l'autoritat amb instrument perillós.

Cadascun dels detinguts té unes diligències prèvies i no s'ha obert una causa única, per la qual cosa cadascun d'ells serà investigat pel jutjat al qual han estat posats a disposició.

La manifestació convocada ahir per grups independentistes contra l'acte de Vox a Barcelona es va saldar amb set detinguts, diversos ferits i nombrosos incidents entre manifestants i Mossos d'Esquadra als voltants de la plaça d'Espanya.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook