El líder del PSC, Miquel Iceta, ha defensat que l'escenari "òptim" per assegurar la governabilitat a Espanya després de les eleccions del 28 d'abril passa per una majoria àmplia del PSOE que permeti investir Pedro Sánchez sense dependre de l'independentisme, que "és incapaç de proporcionar estabilitat".

"Els independentistes no poden, en aquests moments, donar garantia d'estabilitat a cap Govern. Tot és opinable, però hi ha fets, i allò que s'ha vist en aquesta legislatura és que l'independentisme és incapaç de proporcionar estabilitat", ha apuntat durant una entrevista a Onda Cero.

En ser preguntat per si avalaria una investidura amb els vots de l'anomenada "majoria de la moció de censura", que inclou Podem, els nacionalistes bascos i els independentistes catalans, Iceta ha advocat per una majoria "molt àmplia" del PSOE que permeti a Sánchez "governar sense hipoteques".

En aquest sentit, també ha diluït la possibilitat d'un pacte postelectoral amb Cs, "tal com està ara" la formació que lidera Albert Rivera, encara que ha recordat que en el passat sí que va ser possible arribar a acords.

"És veritat que Cs està mutant: d'un partit que pretenia estar gairebé en el centreesquerra a ser un partit de centredreta; d'un partit que volia ser frontissa, ara és el més gran adalil de l'acord de les tres dretes; d'un partit que parlava d'una reforma federal de la Constitució, al 155 permanent. Per tant, a mi se'm fa molt difícil pensar en un acord amb Cs", ha exposat.

Amb tot, el líder del PSC ha remarcat que els socialistes s'esforçaran durant la campanya a "explicar un projecte per a Espanya, en el que Catalunya es pugui sentir còmoda", i en el qual el conflicte territorial es canalitzi a través del diàleg dins de la llei.