El catedràtic de Dret Constitucional Enrique Álvarez Conde, director del màster de Cristina Cifuentes a la Universitat Rey Juan Carlos I i exdirector de l'Institut de Dret Públic, ha mort aquest dilluns, segons han confirmat a Efe fonts universitàries.

Álvarez Conde estava de baixa mèdica des que va esclatar la polèmica al voltant del màster de Cristina Cifuentes, el març de l'any passat.

Era un dels quatre processats en el cas del màster per un presumpte delicte de falsedat documental, per la suposada falsificació de l'acta del treball de fi de màster de l'expresidenta regional.

També estan processats en la causa l'expresidenta Cifuentes, a qui la Fiscalia li demana 3 anys i tres mesos de presó, la professora Cecilia Rosado, integrant del tribunal que suposadament va examinar a l'expresidenta; i María Teresa Feito, exassessora del Govern regional que va acudir a la universitat en saltar les informacions sobre el màster.

L'exdirector de l'Institut de Dret Públic, on també van realitzar estudis de màster el president del PP, Pablo Casado, i l'exministra de Sanitat Carmen Montón, va aparèixer en públic per última vegada el passat 15 de febrer, quan va comparèixer a la comissió d'investigació de universitats de l'Assemblea de Madrid.

Llavors, el catedràtic va denunciar "pressions" per part de la Comunitat de Madrid en el cas màster i va dir haver estat "objecte d'aferrissades lluites polítiques", a més de defensar que sempre va actuar "dins de la legalitat més absoluta".

Álvarez Conde estava suspès de les seves funcions l'Institut de Dret Públic des del 17 d'abril de l'any passat, després que la notícia sobre el màster de Cifuentes saltés el 21 de març. L'Institut va ser dissolt el 21 de setembre.

La degana de la Facultat de Ciències Jurídiques i Socials de la Universitat Rey Juan Carlos, María Luisa Delgado, ha enviat un correu electrònic als professors i personal administratiu del centre, informant de la mort i expressant el condol a la família del catedràtic.

Catedràtic de Dret Constitucional des de fa 32 anys, el manual d'Álvarez Conde sobre aquesta matèria és un dels que més edicions acumulen, el que el converteix en una referència acadèmica en el món del Dret, com expliquen a Efe des del departament de Dret de la URJC, al qual va arribar des de la Universitat de València.