El president d'Algèria, Abdelaziz Bouteflika, va publicar ahir «un últim missatge» a la població després de la seva dimissió en el qual va demanar «perdó» pels errors que ha comès durant els seus 20 anys de mandat, si bé ha defensat la seva gestió.

En la seva missiva, recollida per l'agència estatal algeriana de notícies, APS, Bouteflika va demanar perdó als «fills del país, als quals, sense voler, he fallat malgrat el meu profund compromís de servir tots els algerians». Bouteflika va remarcar que el fet d'abandonar el càrrec «no suposa el trencament dels llaços d'afecte» existents entre ell i la població. «Sempre sereu en el més profund del meu cor», va afegir.

Bouteflika va afirmar que abandona el càrrec «amb esperit de col·laboració», i va «demanar a Déu» que el nou president «assoleixi la culminació de les aspiracions» de la població del país.

Bouteflika va explicar que va acceptar «voluntàriament» la Presidència «per fidelitat» i que ha «consagrat els últims 20 anys al servei del poble». «Déu és testimoni de la meva sinceritat i la meva lleialtat», va afegir. Per això, va assenyalar que deixa el càrrec «sense tristesa ni por» pel futur del país i va expressar la seva confiança en els propers dirigents.