ERC guanyaria les eleccions al Parlament amb 40-43 diputats i es podria ampliar la majoria independentista fins als 75 escons, davant els 70 actuals. Segons el Baròmetre d'Opinió Política del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO), Cs seria la segona força més votada amb 28-29 escons, seguida de JxCat i es quedaria amb una forquilla de 22-24. El PSC milloraria resultats situant-se en 21-23 diputats i per darrere es produiria un empat entre els comuns i la CUP a 8.

Finalment, el PP podria mantenir els 4 escons actuals o perdre'n un. Així doncs la davallada de JxCat es veuria compensada amb la pujada d'entre 8 i 11 escons d'ERC i de la CUP, que doblaria els 4 escons actuals.

Reculada de Ciutadans

Segons el CEO, la formació taronja seria la segona formació que perdria més escons, que deixaria de ser el partit més votat del Parlament. Concretament perdria entre 7 i 8 diputats respecte als 36 escons actuals. Juntament amb JxCat són els únics partits que baixen respecte a les últimes eleccions del 21-D del 2017.

En canvi, ERC, PSC i la CUP són les formacions a qui el CEO augura un augment d'escons. Concretament els republicans augmentarien entre 8 i 11 diputats, el PSC en sumaria entre 4 i 6 mentre que la CUP doblaria els 4 actuals fins als 8 escons.

Els comuns es quedarien amb els 8 actuals o n'incrementarien un, mentre que els populars es quedarien amb els 4 d'ara o en perdrien un.

Victòria republicana, també a les generals

Paral·lelament a una previsió d'unes possibles eleccions autonòmiques, el CEO també avança un sondeig de les generals. ERC també guanyaria a Catalunya les eleccions al Congrés de Diputats amb 14-15 diputats, segons el Baròmetre d'Opinió Política del Centre d'Estudis d'Opinió. D'aquesta manera superaria el PSC, que aconseguiria entre 11 i 13 escons. Els comuns patirien la davallada més forta i es quedarien en tercera posició, amb 7-9 diputats, seguits de JxCat (5-7), de Cs (5-6) i del PP (2). El CEO pronostica que la coalició Front Republicà liderada per Albano Dante Fachin podria entrar al Congrés amb un diputat. La primera onada del baròmetre del 2019 s'ha fet pública aquest divendres pocs dies abans de l'inici de la campanya del 28-A.

Els comuns passarien de ser la formació més votada en les últimes eleccions al Congrés del juny del 2016 a ser la tercera força. Concretament, perdrien una forquilla d'entre 3 i 5 diputats. El PP també està al grup de partits que perdria escons, 4. Mentre que JxCat patiria una davallada menor d'entre 1 i 3 diputats.

Per la seva banda, tant ERC com el PSC guanyarien entre 4 i 6 escons del Congrés. I Cs, amb Inés Arrimadas com a cap de llista, es quedaria amb els 5 actuals o en podria sumar un més fins arribar als 6 escons.

La coalició de Poble Lliure, Som Alternativa i Pirates de Catalunya, que es presenta per primera vegada al Congrés amb el nom Front Republicà, podria obtenir 1 diputat, segons el CEO. En canvi, Vox no tindria representant de cap circumscripció catalana a la cambra baixa.