La Junta Electoral Provincial de Barcelona ha acusat el programa FAQS-Preguntes Freqüents, de TV3, d'haver-se saltat la prohibició d'utilitzar l'expressió «presos polítics» en relació amb el procés, en haver utilitzat un 'hashtag' que parlava de «prisis pilitics».

La resolució de la Junta Electoral arriba arran d'una denúncia del PPC en la qual s'alertava que el programa havia llançat l'etiqueta #FAQSprisispiliticsTV3 a través del seu compte a Twitter.

En la seva resolució, la Junta Electoral declara que l'expressió «prisis pilítics» suposa «una substitució de 'presos polítics' en l'etiqueta» llançada pel programa FAQS dissabte 30 de març i «és contrària» a la Llei Orgànica del Règim Electoral General i a la instrucció de la Junta Electoral Central.

D'altra banda, el director de TV3, Vicent Sanchis, va anunciar ahir que la CCMA, de la qual depèn la televisió pública catalana, es querellarà contra el líder de Ciutadans, Albert Rivera, per «injúries, calúmnies i incitació a l'odi». La querella es refereix a l'afirmació feta per Rivera a El Hormiguero d'Antena 3, en el qual va assegurar que TV3 havia dit «puta» a Inés Arrimadas.

Per la seva banda, Rivera va advertir ahir Vicent Sanchis, que si guanya Ciutadans la televisió pública catalana «no rebrà ni un cèntim del Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA) ni dels comptes públics».