Els presumptes espies de l'expresident Puigdemont van aprofitar les reunions que mantenia durant els primers mesos de l'exili a l'Hotel Husa President Park de Brussel·les per col·locar als seus cotxes dues balises de seguiment.

Segons fonts properes a les investigacions de la policia belga, el primer dispositiu de seguiment es va col·locar al Renault Espace el dia 2 de febrer al matí mentre era a l'aparcament de l'establiment. El segon s'hauria col·locat dos dies més tard, el 4 de febrer, al mateix hotel. Els experts belgues van determinar que abans de ser col·locats es van preparar tècnicament amb «material d'alta qualitat i mans expertes», probablement a la zona d'Arquennes, un municipi a vint minuts de Waterloo i a quaranta de la capital.

Per tant, podria haver-hi fins a tres localitzacions relacionades amb la presumpta operació d'espionatge: l'hotel d'una cadena de Brussel·les on va trucar breument una de les targetes SIM vinculada a les balises -el Thon Bristol Stephanie, on s'allotjava el fiscal Carlos Bautista Samaniego-, l'hotel President Park, on es van col·locar físicament les balises, i un espai sense confirmar a la zona d'Arquennes.