El jutge de Madrid que investigava el cas de la mort de María José Carrasco amb ajuda del seu marit, Ángel Hernández, ha decidit inhibir-se a favor d'un jutjat de Violència contra la Dona. La decisió del titular del Jutjat d'Instrucció número 25 de Madrid suposa un nou gir en el cas del suïcidi assistit de María José Carrasco, una dona malalta d'esclerosi múltiple que fa uns dies es va treure la vida amb l'auxili del seu marit.

Ángel Hernández, que va reconèixer els fets, va passar a disposició de la jutge que estava de guàrdia, el 36 de Madrid, que va decidir deixar-lo en llibertat sense mesures cautelars investigat per un delicte d'auxili o cooperació al suïcidi. Aquesta jutge es va inhibir respecte al número 25, que és l'òrgan que coneixia el procediment, atès que és el que es trobava de guàrdia de diligències quan es van conèixer els fets i el que va procedir a l'aixecament del cadàver. Però, ara, el jutge del 25 ha decidit que el cas s'investigui en un jutjat de Violència contra la Dona.

El delicte que s'imputa a Hernández és el d'auxili o cooperació al suïcidi, tipificat a l'article 143 del Codi Penal, que preveu penes de fins a 10 anys de presó.